Fordeler med tøybleier

Fordeler med tøybleier
Det er mange som fortsatt ikke kjenner til alle fordelene som finnes ved bruk av tøybleier. Dette skal vi prøve å gjøre noe med!

Nedenfor finner du oversikt over noen av de MANGE fordelene med tøybleier.

Det beste for babyen:


Myke, deilige stoffer som puster er det absolutt beste mot babyers følsom hud! Det er egentlig ingen tvil om hva barnet hadde valgt selv! Det er ikke mange foreldre som hadde byttet ut sine undertøy for papir/plastundertøy!

Kjemikaljene brukt i engangsbleier er både kreftfremkallende, hormoneforstyrrende og har blitt lenket til småbarnsastma og andre pusteproblemer.
Mindre eller ingen bleieutslett!

For godt til å være sant? Tro det! Tøybleiebrukere opplever mindre eller ingen bleieutslett!

Engangsbleier er så "bra" at de suger til seg alt av fuktighet. Dette betyr også den naturlige fuktigheten som finnes i huden, slik at barnets hud blir tørr, sår og irritert. På grunn av sine superabsorberende egenskaper, blir det oftest mindre skifting slik at bakteria kommer i kontakt med den irriterte huden og bleieutslettet oppstår.
Spar penger:

Gjennomsnitts kostnaden for engangsbleier i løpet av bleieperioden er ca kr 10 000. Dette er penger man kaster rett og slett i søppelet! Ganger man beløpet med antall flere barn, så blir det fort veldig mye penger.

Det finnes tøybleieløsninger ifra kr 1000 - kr 4000 for hele bleieperioden. Tøybleier kan gå i arv eller selges som gjør at gevinsten blir enda større. 
Det beste for miljøet:

Uansett hvordan man snur på det, er det helt innlysende at 24 tøybleier er mer miljøvennlig enn ca 6000 engangsbleier. Produksjonen av engangsbleier krever tønnesvis av vann, plastikk og trær, noe de aller fleste ikke er klar over!

1 barn forårsaker 1-1.5 tonn med IKKE-resirkulerbar avfall i løpet av bleieperioden, noe som er så lett å gjøre noe med!

Tøybleier er en del av miljøbevegelsen, noe som tvinger produsenter å velge miljøvennlig råmaterialer, og produksjonsmåter.
Det er søte!

Det finnes så mange stilige design og farger, det blir vanskelig å velge! Hvis man velger tøybleier for moten sin skyld, kan man fort få tøybleiedilla! Men siden de kan gå i arv eller selges får man ihvertfall noe igjen for det!